چطور در ۳۰ روز عادات غذایی‌تان را تغییر دهید

تره‌بار کلمه‌ای است که هر کدام ازما هر روز آن را می‌شنویم. اما آیا واقعاً می‌دانیم که تره‌بار چیست و به چه چیزهایی تره‌بار می‌گوییم؟ فرهنگ فارسی معین، تره‌بار را انواع سبزی‌های خوردنی و میوه تعریف می‌کند. در یادداشتی از مرحوم علی اکبر دهخدا نیز آمده که تره‌بار در مقابل خشکبار قرار می‌گیرد. در حالت کلی، می‌توان هر چیزی را که از زمین می‌روید و انسان آن را به صورت خام و یا پخته، به صورت تازه مصرف می‌کند را تره‌بار نامید.

تره‌بار را باید تازه تازه مصرف کرد و به دلیل اینکه از زمین می‌روید، حتماً باید قبل از مصرف آن را با مواد شوینده شست و گندزدایی کرد. عمر تره‌بار تا زمانی که در زمین هستند، طولانی است و رشد می‌کنند. اما به محض برداشت آن، فرآیند فاسد شدن آن آغاز می‌شود. به همین دلیل تره‌بار را باید به سرعت مصرف کرد. امروز می‌توان تره‌بار را برای چندین روز در یخچال نگهداری کرد. اما در گذشته تره‌بار را فقط به قدر نیاز می‌چیدند و می‌شستند و امکان نگهداری آن برای مدت طولانی وجود نداشت.

تره‌بار هم انواع مختلفی دارد و میوه و سبزیجات را شامل می‌شود. میوه، تره‌باری است که حاوی دانه است و انسان معمولاً دانه‌های آن را نمی‌خورد. مانند سیب! 

سبزیجات، تره‌باری است که دانه ندارد. مانند جعفری و کرفس!

در این میان برخی از تره‌بار هم هستند که هنوز بین علما بر سرجایگاه آن‌ها بحث و جدل است. مثل خیار و گوجه و بادمجان! که هم سبزی هستند و هم میوه!

تره‌بار در آشپزی و مخصوصاً آشپزی ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد و انواع تره‌بار درون غذاهای ایرانی وجود دارد. در ضمن ایرانی‌ها از گذشته سبزیجات را در کنار غذا مصرف می‌کردند و سبزی خوردن در میان ایرانیان بسیار معمول بوده است.

بادمجان، باقلا، بامیه، انواع کلم، پیاز، ترب، تربچه، چغندر، خیار، ریواس، قارچ، ذرت، سیب زمینی، شلغم، فلفل، کاهو، کدو، کرفس، کنگر، گوجه فرنگی، لوبیا، نخود، هویج، انواع میوه و سبزی خوردن و چندین و چند مورد دیگر جزو تره‌بار به حساب می‌آیند.

آسا تره بار در شبکه های اجتماعی

asatarebar وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *